Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejnovější nálety na Halab si prý vyžádaly 26 mrtvých

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bejrút - Nejméně 26 civilistů přišlo o život při nejnovějších náletech na oblasti severosyrského města Halab, které jsou v držení povstalců.

Podle agentury AP o tom informovali aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR). Za sobotu hlásila tato skupina nejméně 25 obětí v oblasti.

Místní zdravotníci a činitelé hlásili dnes nálety na celou východní část Halabu. Město je cílem intenzivního bombardování od čtvrtka, kdy vláda prezidenta Bašára Asada, podporovaná ruským letectvem, v oblasti oznámila novou ofenzivu.

SOHR sleduje situaci v Sýrii z Británie a tvrdí, že má v Sýrii síť informátorů. SOHR se domnívá, že skutečný počet obětí nejnovějších náletů může být ještě vyšší.

Podle zdroje ze syrské civilní ochrany evidují nemocnice a záchranáři už 43 mrtvých. Neupřesnil ale, zda za dnešek, nebo za delší období.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy