Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Švédsku se střílí. Ozval se i výbuch

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Stockholm - V centru jihošvédského města Malmö se v neděli večer střílelo, čtyři lidé jsou zraněni. Jeden z nich byl zasažen do hlavy a je v kritickém stavu. Útočníci z místa činu ujeli na skútrech, policie po nich pátrá

Několik svědků řeklo, že v centru Malmö došlo v neděli kolem 19:00 SELČ k honičce, při níž dva skútry pronásledovaly automobil se čtyřmi lidmi. Auto narazilo do stromu a útočníci jedoucí na skútrech, všichni s maskovanými obličeji, na vůz zahájili palbu. "Stříleli z automatických zbraní," prohlásil jeden z očitých svědků. Útočníci prý vypálili asi 20 ran.

Tři zraněné odvezli do nemocnic místní obyvatelé. Těžce zraněného dopravila do nemocnice sanitka.

Krátce po 20:30 SELČ byla v Malmö nedaleko místa střelby slyšet silná exploze. Policie zatím nesdělila, co bylo její příčinou.

Švédsko je převážně klidná, bezpečná země s nízkou zločinností, policie ale má problémy se zvládáním násilností v některých chudších čtvrtích velkých měst, jako je Stockholm, Göteborg a Malmö. V posledních letech zde opakovaně dochází k přestřelkám, granátovým a také žhářským útokům, při nichž shořely desítky aut.

Témata:  střelba ve Švédsku Švédsko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy