Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok v Houstonu: Střelec zranil v nákupním středisku devět lidí

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Houston - Střelec v nákupním středisku v americkém Houstonu dnes zranil devět lidí, než ho policie zneškodnila. Patrně útočil sám, motiv zatím není znám. Dle FBI se nejednalo o teroristický čin.

Podle serveru Fox News dostala policie informaci o incidentu v 06:30 místního času (13:30 SELČ). Muž ozbrojený revolverem střílel kolem sebe a podle svědků vypálil až 30 střel. Policisté dorazili na místo zhruba 15 minut po vypuknutí střelby a útočníka zastřelili.

Zdroj: YouTube

Podle svědků muž střílel na auta, která projížděla kolem nákupního střediska. Policisté později odhalili, že několik vozidel má prostřelená okénka i karoserii. Všech devět zraněných bylo zasaženo uvnitř vlastního vozu.

Záchranáři převezli zraněné do nemocnice, odkud lékaři po ošetření tři lidi propustili. V péči lékařů zůstává šest vážně zraněných, z toho jedna osoba je v kritickém stavu.

Útočník byl podle policejního vyjádření právník žijící nedaleko místa incidentu a v posledních dnech měl problémy ve firmě, kde pracoval.

Témata:  střelba v USA USA policie USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy