Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba nedaleko Paříže: Útočník v supermarketu zranil dva lidi

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Obyvatelé francouzského Yvelines poblíž Paříže zažili v pondělí odpoledne chvíle hrůzy, když tam neznámý útočník spustil palbu. Při útoku v supermarketu vážně zranil dva lidi a utekl.

Francouzský senior dnes nedaleko Paříže těžce zranil při střelbě dva lidi. Po útoku se ukryl u sebe doma, ale nakonec se vzdal policii. Podle místních úřadů šlo o vyřizování osobních účtů, nikoli o teroristický útok. Útočník je známý policii jako výtržník, který občas narušuje veřejný pořádek.

Muž, kterému je přes 60 let, v prodejně začal střílet krátce před 12:30 a zranil 57letou ženu a 73letého muže. Stav obou postřelených je podle lékařů velmi vážný. Střelec je pravidelným zákazníkem velkoprodejny Super U, odkud po střelbě ihned utekl.

Podle listu Le Parisien jde o důchodce, který v obci západně od metropole žije asi rok. Po střelbě ve velkoprodejně se ukryl doma. V jeho autě se našla puška. Dům násilníka obklíčili příslušníci elitní policejní jednotky, kterým se nakonec po vyjednávání vzdal.

Témata:  Francie střelba ve Francii

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy