Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dálnice, železnice, ochrana vzdušného prostoru: Vlády ČR a SR se dohodly na společných projektech

Rober Fico, slovenský premiér
Rober Fico, slovenský premiér
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Bratislava - Vlády ČR a SR se na svém dnešním společném jednání v Bratislavě dohodly, že budou pokračovat v naplňovaní projektů v oblasti infrastrukturních propojení a ochrany vzdušného prostoru.

Po společné schůzi české a slovenské vlády to řekl slovenský premiér Robert Fico. "Máme nadále otevřených několika projektů, je to především dálniční propojení, a rekonstrukce železničního koridoru," řekl Fico na tiskové konferenci.

Česká i slovenská vláda chtějí nadále podporovat projekty silničního propojení Zlínského a Trenčínského kraje, jakož i z Frýdku-Místku do Žiliny. V oblasti železniční dopravy je plánovaná modernizace koridoru z Břeclavi přes Bratislavu do jihoslovenského Štúrova.

Premiéři se shodli také v potřebě posílení ochrany vnějších hranice EU s cílem omezit příliv uprchlíků. "Kvóty a povinné přerozdělování uprchlíků je slepá ulička," řekl šéf české vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Témata:  Slovensko vláda doprava Robert Fico Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy