Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask ve Varšavě: Rus řídil dron, který poletoval na sídlem premiérky

Dron neboli kvadrokoptéra za letu
Dron neboli kvadrokoptéra za letu
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Varšava - Značný rozruch způsobil ve Varšavě občan Ruska, který řídil bezpilotní letoun. Dron poletoval nad kanceláří šéfky konzervativní vlády Beaty Szydlové. Vztahy mezi Polskem a Ruskem jsou dlohodobě napjaté.

"Bezpilotního letounu, kroužícího v okolí úřadu vlády, paláce Belweder a sídla ministerstva obrany, si v ranních hodinách povšimli agenti úřadu ochrany vlády. Zakrátko se jim podařilo vystopovat muže, který dron řídil," uvedla zpravodajská televize TVN 24.

Rus podle ní seděl v luxusním terénním vozu Porsche Cayenne s ruskými poznávacími značkami a prokázal se ruským pasem.

Zatím není jasné, co bylo cílem Rusova počínání a zda dron shromažďoval nějaké informace. Vyšetřování je teprve na počátku, dá se však již hovořit o porušení předpisů, zakazujících létání v centru Varšavy. Rusovi tak může hrozit až pět let za mřížemi.

Témata:  Polsko Rusko Drony

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy