Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nová podpora pro Trumpa: Za prezidentského kandidáta se postavili někdejší členové Bushovy administrativy

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Pixabay

Washington - Pracovníci administrativy exprezidenta George Bushe juniora se postavili za republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Ze samotného politického klanu Bushů ovšem miliardáře oficiálně nepodpořil nikdo.

Podle Reuters má veřejné vyjádření podpory přispět k předvolebnímu sjednocení republikánské strany, kterou názor na Trumpa rozděluje.

Za Trumpa se nyní postavil například někdejší ministr obrany Donald Rumsfeld, exministr spravedlnosti John Ashcroft nebo bývalá ministryně práce Elaine Chaoová. Kromě ministrů z Bushovy vlády se k vyjádření podpory pro kontroverzního kandidáta připojili i někdejší mluvčí Bílého domu Ari Fleischer či šéf Bushova politického odboru Matt Schlapp.

George Bush starší, který prezidentský úřad zastával na počátku 90. let minulého století, podle vyjádření Kathleen Kennedyové Townsendové pro server Politico hodlá hlasovat pro Clintonovou, ačkoli byl v Bílém domě za republikány.

Bratr bývalého prezidenta Jeb Bush, který Trumpovi podlehl v republikánských primárkách, už dal najevo, že ve volbách nebude hlasovat ani pro svého přemožitele, ani pro demokratku Hillary Clintonovou.

Témata:  Donald Trump George W. Bush jr. USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy