Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Johnson vyrazil do Turecka urovnat vztahy s Erdoganem

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Foto: bbm.gov.tr

Ankara - Britský ministr zahraničí Boris Johnson dnes zahájil svou první oficiální návštěvu Turecka, které včetně jeho prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana v minulosti razantně kritizoval.

Dnes zdůraznil, že je hrdým vlastníkem turecké pračky. Vyšlo také najevo, že Johnson má v Turecku kořeny, uvedla agentura Reuters.

Johnson, bývalý starosta Londýna, v květnu zaujal básní o Erdoganovi v pěti verších, kde prezidenta zkombinoval s divokým ovsem a kozou. O dva měsíce později jej po pádu premiéra Davida Camerona v důsledku kladného hlasování Britů v referendu o odchodu z Evropské unie nová šéfka vlády Theresa Mayová jmenovala ministrem zahraničí.

To vyvolalo znepokojení z možné roztržky s Ankarou. Vysoce postavený turecký činitel tehdy ale podle Reuters uvedl, že Turecko je ochotno učinit tlustou čáru za Johnsonovými urážlivými výroky, pokud se už nebudou opakovat. To také Johnson dodržel.

Témata:  Recep Tayyip Erdogan Turecko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy