Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výsledek první debaty: Trump i Clintonová jsou spokojeni

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Hempstead (USA) - Oba hlavní kandidáti na amerického prezidenta Donald Trump a Hillary Clintonová vyjádřili dnes spokojenost se svým vystoupením v pondělní předvolební debatě.

Republikán Trump si ale zároveň stěžoval na moderátora a na nastavení mikrofonu. Demokratka Clintonová zase zdůrazňovala, že její soupeř podle ní šířil prokazatelné nepravdy.

Trump podle agentury AP prohlásil, že si je jist, že si v debatě vedl mnohem lépe než Clintonová. Kandidátce demokratů by za její výkon udělil známku tři mínus. Sám sebe známkovat nechtěl.

Republikánský kandidát si ale stěžoval na moderátora Lestera Holta, který podle něj měl levicové smýšlení a stavěl se na stranu Clintonové. Trump také prohlásil, že dostal špatný mikrofon, u něhož byla hlasitost nastavena mnohem nižší než u jeho soupeřky. "Zajímalo by mě, jestli to bylo úmyslně," řekl, i když zároveň tvrdil, že nechce věřit na spiklenecké teorie.

Clintonová na Trumpovy stížnosti podle AP reagovala pobaveně. "Když si někdo stěžuje na mikrofon, neměl dobrou noc," řekla. Sama vyjádřila s výsledkem debaty spokojenost.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová volby v USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy