Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hackeři podle FBI napadli mobily amerických demokratů

Útok hackera, ilustrační fotografie
Útok hackera, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Washington - Zahraniční hackeři pravděpodobně napadli mobilní telefony některých představitelů americké Demokratické strany. Tvrdí to Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

Hackerský útok proti představitelům demokratů, z nichž někteří podle zdrojů Reuters zastávají i volené pozice, se uskutečnil během posledního měsíce. Podle informací z vyšetřování zřejmě za útokem stojí hackeři z Ruska, které američtí představitelé obviňovali i z dřívější krádeže e-mailů z vedení Demokratické strany.

FBI v souvislosti s útokem žádá politiky, jejichž telefon se stal terčem útoku, aby umožnili vyšetřovatelům přístup ke svým zařízením. Chtějí tak zjistit rozsah škod, které mohli hackeři způsobit.

Hackeři v minulých měsících vykradli e-mailové schránky představitelů Demokratické strany. Korespondence, kterou následně zveřejnil server WikiLeaks, vyplynulo, že vedení demokratů dávalo ve stranických primárkách přednost nynější kandidátce na prezidentku Hillary Clintonové před jejím soupeřem Berniem Sandersem. U mnoha Sandersových stoupenců to vyvolalo pobouření.

Témata:  hackeři USA

Aktuálně se děje

2. května 2024 21:51

NATO je znepokojeno. Rusko provádí hybridní operace v členských zemích bloku

NATO je znepokojeno nedávnými škodlivými aktivitami, které Rusko v rámci hybridní války provádí na území členských států aliance, stojí ve čtvrtečním prohlášení. Konkrétně jmenována byla i Česká republika.  

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy