Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Starostou amerického města je pes. Potřetí v řadě

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Cormorant - Malé město v americké Minnesotě bylo dlouhé roky praktiky neznámé. Dnes se o něm však píše takřka ve všech médiích. Starostou zde byl totiž zvolen pes, a to už potřetí.

Pyrenejský ovčák jménem Duke byl za starostu minnesotského města Cormorant zvolen poprvé v roce 2014. Tehdy získal od voličů 75 procent hlasů a porazil tak svého největšího rivala, obchodníka Richarda Sherbrooka.

Duke se stal prvním psím starostou ve Spojených státech a tisícovému městečku přinesl nebývalý úspěch. "Pro komunitu udělal úžasné věci," popsal podle serveru abc.net.au jeho ošetřovatel Karen Nelson.

Dukovi se ve funkci daří a získal si oblibu takřka všech obyvatel. Letos svůj post obhájil už potřetí a hlasovali pro něj skoro všichni obyvatelé města. Jediný hlas, který Duke neobdržel, připadal fence Lassie.

Devítiletý ovčák ale navzdory všobecnému mínění neslouží pouze jako maskot města. Své role se chopil se ctí a předal například šek v hodnotě tří tisíc dolarů společnosti Humane Society of the Lakes, která pečuje o opuštěná zvířata.

Témata:  USA psi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy