Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Rakousku se poprali migranti. Dopadlo to zle

Rakouská vlajka
Rakouská vlajka
Foto: Pixabay

Vídeň – V úterý večer došlo v rakouské metropoli k šarvátce mezi dvěma skupinami přistěhovalců. Při hromadné rvačce byl vážně zraněn jeden muž.

Rakouská média hlásí, že boj mezi dvěma skupinami migrantů vypukl poté, co čečenský muž požádal skupinu asi 15 tureckých mužů, aby se ztišila. Podle serveru The Local se skupina velmi hlasitě bavila v internetové kavárně ve čtvrti Favoriten nedaleko ulic Knöllgasse a Quellenstrasse v 10. okrese.

Šarvátka se rychle z kavárny přesunula na ulici, kde se do ní zapojilo asi 20 osob. Jeden z Čečenců byl údajně také ozbrojen nožem.

Během potyčky spadl pod přijíždějící tramvaj muž srbského původu, který skončil v nemocnici s těžkými zraněními obou dolních končetin. Musel být ihned operován.

Policie nyní vyšetřuje, zda byl na koleje zatlačen, či zda šlo o pouhé klopýtnutí. Zatím ani není jasné, jestli byl zraněný muž nezúčastněný divák, nebo jestli byl zapojený do rvačky.

Další účastníci rvačky z místa utekl a policie neuvedla, jestli někoho zatkla, nebo jestli má nějaké podezřelé.

Témata:  Rakousko uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy