Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Srbsku zadrželi kosovského policistu, podezírají ho z terorismu

Srbsko
Srbsko
Foto: Pixabay

Bělehrad - Šéf kosovské policie pro oblast města Kosovska Mitrovica Nehat Thaçi byl ve středu zatčen v Srbsku kvůli podezření z terorismu.

Zadržen byl ve středu večer na srbsko-kosovském přechodu Končulj při příjezdu do Srbska. Na Thaçiho byl v roce 2010 vydán zatykač v souvislosti s obviněním z terorismu. Protože vrchní soud v jihosrbském městě Niši téhož roku rozhodl o uvalení vazby, byl Thaçi nyní umístěn do vazební věznice.

Média v kosovské metropoli Prištině uvedla, že Thaçi byl zatčen cestou do Niše, kde se měl zúčastnit nějakého jednání. Mluvčí kosovské policie Daut Hoxha ale později řekl, že Thaçi cestoval soukromě přes Srbsko do jedné ze západoevropských zemí.

Zadržení Hoxhy jen potvrzuje trvající napětí mezi Prištinou a Bělehradem. Dohodu o normalizaci vztahů uzavřenou v dubnu 2013 v Bruselu za zprostředkování Evropské unie se zatím daří realizovat jen ztěžka.

Témata:  Kosovo Srbsko terorismus

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy