reklama

Švédská asociace pro sexuální výchovu (RFSU) spustila kampaň, při které označuje kondom za jeden z největších vynálezů lidstva. Ve videu, které RFSU zveřejnila, apeluje na NASA, aby tento úžasný vynález poslala do vesmíru. Kampaň získala označení Švédský vesmírný kondom.

Ačkoli mají mimozemšťané nejspíš úplně jiné rozmnožovací orgány, kondom podle videa o lidstvu mimozemšťanům napoví mnoho, zejména ukáže, že je pro lidi důležité, aby rozhodovali o svém životě, například kdy budou mít děti. Zároveň má také mimozemšťany poučit o tom, jak sexuální styk probíhá.

Video je natočeno jako otevřený dopis, který si klade za cíl přesvědčit americkou vesmírnou agenturu, aby vyslala kondom do vesmíru. Na internetu běží petice za vyslání kondomu ke hvězdám, kterou může podepsat každý. Petici najdete zde.

Nevšední koncept byl zveřejněn při Světovém dni antikoncepce, RFSU si klade za cíl, aby se zvýšilo povědomí i diskuze o kondomech a antikoncepci mezi lidmi i politiky.

"Jestli pošle NASA kondom do vesmíru, víc lidí bude mluvit o této jednoduché pomůcce, která zachraňuje životy. To je náš malý příspěvek k tomu, aby byla antikoncepce výš v politickém programu," uvádí se na stránkách projektu.