Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co se učí malé děti? Islámský stát vydal tento slabikář

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Rakka - Radikálové z hnutí Islámský stát využívají ke svým barbarským činům nejen fanatiky, ale i děti. Těm se snaží vštípit nejen dovednosti týkající se zacházení se zbraněmi, ale i základy, které se každý z nás učil po nástupu do školy. Originálním způsobem je proto učí číst, psát a počítat.

Islámský stát výuku dětí nezanedbává. Už dříve vydal aplikaci, pomocí níž chtěl učit arabskou abecedu děti, které tento jazyk neovládají. Teď se vytasil s novým slabikářem.

Na sociální síti na něj upozornil odborník na terorismus Michael S. Smith II., který sdílel několik obrázků z nového pracovního sešitu. Ten obsahuje všechno možné, jen ne to, co se běžně učí u nás.

Among images in IS's kids "workbook": Grenade, rifle, and what appears to be a suicide vest pic.twitter.com/2ytIIWg3au

— Michael S. Smith II (@MichaelSSmithII) 26. září 2016

 

Děti se v područí Islámského státu učí jazyk založený na věcech, které radikálové potřebují nejčastěji - zbraních. Obrázky proto vyobrazují například samopal, granát, helikoptéru nebo vestu, která nápadně připomíná ty používané při sebevražedných útocích.

Děti sice mají možnost si vymalovat například sýr nebo zahradu, vzápěětí ale přichází další obrázky, které byste v evropských učebnicích hledali marně. Tank, raketa nebo trezor se zlatými cihlami u nás zkrátka nefrčí.

Témata:  Islámský stát děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy