Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Amerika má optimismu dost. Vyhraje Trumpův pesimismus?

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Praha - Republikánský kandidát Donald Trump v první televizní debatě uvedl, že Američané jsou v průšvihu. Hillary Clintonová byla ale v debatě o budoucnosti země mnohem optimističtější. Komentátor Teodor Marjanovič se však domnívá, že právě to jí může ve volbách uškodit.

"Dosud vždy v amerických volbách platilo, že lidé chtějí někoho, kdo bude optimista. Kdo jim bude vlévat naději do žil, kdo bude působit jako tahoun směrem k lepším zítřkům. Ale Amerika se změnila," prozradil Marjanovič v pořadu Interview ČT24.

"Valná část zejména bělošské Ameriky a lidí, kteří nemají vysoké vzdělání, si myslí, že je země nechala ve štychu. Cítí, že celý systém pracuje jenom na tom, aby bohatí byli ještě bohatší, aby minority měly bůhví jaká práva, ale oni, kteří celý život pracují a dodržují zákony, tak na ně nikdo nemyslí," dodal pro Českou televizi.

Tvrdí, že Američané se dnes více ztotožňují s pesimistickým pohledem na svět a Trump mluví lidem z duše. Ti totiž chtějí slyšet, jak je to špatně, protože to sami vidí a nechtějí, aby jim to někdo maloval narůžovo, což Hillary Clintonová v této debatě dělala.

Domnívá se, že mnoho Američanů chce výraznější změny, než nabízí Clintonová. Podle něj je to, že je Trump je pesimista, z jeho strany velmi chytrý tah.

 

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová volby v USA

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy