Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konzervativní deník podpořil Clintonovou místo Trumpa, přišly nadávky i horší věci

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Americký konzervativní deník The Arizona Republic, který překvapivě podpořil kandidaturu demokratky Hillary Clintonové, čelá nadávkám a dokonce se objevily i výhrůžky smrtí.

Proti Trumpovi se v poslední době postavilo několik velkých konzervativních deníků po celých Spojených státech, informoval dnes list The New York Times.

Kandidáta demokratické strany list The Arizona Republic podpořil od svého založení v roce 1890 vůbec poprvé. "Donald Trump není ani konzervativní, ani kvalifikovaný pro výkon prezidentské funkce," uvedly noviny ve středečním úvodníku.

"Dostali jsme řadu reakcí, od místních i od lidí z celé země," uvedl šéfredaktor Phil Boas. Mezi reakcemi byla podle něj také výhrůžka smrtí. Řada čtenářů také zrušila své předplatné. The Arizona Republic varovaly před Trumpovým "autoritativním" chováním a před jeho "nebezpečnými výroky" už před rokem. Svého rozhodnutí podpořit Clintonovou prý noviny nelitují.

Trumpa v poslední době odmítly podpořit i texaský list The Dallas Morning News, který demokratického kandidáta na prezidenta nepodpořil od konce druhé světové války, anebo ohijský The Cincinnati Enquirer, který republikánské uchazeče o křeslo v Bílém domě podporoval téměř 100 let. Americký celostátní deník USA Today ve čtvrtek vyzval voliče, aby ve volbách nedávali hlas "nebezpečnému demagogovi" Donaldu Trumpovi. Zároveň ale nepodpořil ani kandidaturu Clintonové.

Témata:  Donald Trump USA noviny a tisk

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy