Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nezletilý útočník ze školy v Townville čelí obvinění z vraždy a pokusu o tři další

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington – Z vraždy a pokusu o další tři vraždy dnes americká prokuratura obvinila čtrnáctiletého chlapce, který ve středu střílel u základní školy v Jižní Karolíně. Soudce pro mladistvé dnes nařídil, aby čtrnáctiletý střelec zůstal ve vazbě. 

Žalobci uvádí, že chlapec nejprve zavraždil doma svého otce a poté dojel k základní škole ve městě Townville a začal střílet. Zraněni byli dva šestiletí chlapci a jedna učitelka.

Jeden z chlapců je stále v kritickém stavu v nemocnici. Na pomoc jemu a jeho rodině se už na internetu vybralo přes 80.000 dolarů (1,9 milionu Kč).

Vyšetřovatelé motiv činu stále neznají. Už dříve však vyloučili spojitost s terorismem či rasový podtext. V posledních letech se střílelo na několika amerických školách, pachatelem byl většinou duševně narušený jedinec.

Témata:  USA střelba v USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy