Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Povedená rodinka narkobarona Guzmána? Jeho synové prý zabili pět vojáků

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Komando 60 ozbrojenců přepadlo na severozápadě Mexika armádní kolonu a zabilo pět vojáků. Policie z útoku podezírá syny vězněného narkobarona Joaquína Guzmána.

Komando přepadlo kolonu, která převážela do nemocnice osobu zadrženou kvůli drogám. Gang, který také zranil deset lidí, byl vybaven puškami a granáty. Místem útoku byl pobřežní stát Sinaloa, který byl hlavním působištěm Guzmánova drogového gangu. Tento muž, přezdívaný kvůli svému vzrůstu El Chapo (Prcek), byl po útěku z věznice znovu zatčen v lednu.

Podle úřadů vedení jeho gangu převzaly synové a že právě oni jsou za přepadením vojenské kolony. Zpravodaj stanice BBC sdělil, že vojáci jeli v pátek brzo ráno ve dvou automobilech jako eskorta sanitky Červeného kříže, v níž byl převážený vězeň. Na auta zaútočilo 60 ozbrojených mužů, vojáky zbili, stříleli na ně a osvobodili vězně Julia Oscara Ortíze Vegu, alias El Kevina.

Mezi mexickými drogovými kartely se momentálně bojuje. O kontrolu nad produkcí narkotik usiluje Guzmánův bratr Aureliano Guzmán alis El Guano.  Proti němu stojí gang vedený bratry Beltrán Leyvaovými.

Témata:  Mexiko Joaquín Guzmán

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy