Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vězeň spojovaný s Viktorem Krejčířem spáchal sebevraždu

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř
Foto: Reprofoto ČT

Johannesburg - Jack Watts Cloete, který měl kontakty s uprchlým českým podnikatelem Radovanem Krejčířem, spáchal ve věznici v Porterville sebevraždu.

Mluvčí vězeňské služby řekl, že Cloeteův případ je řízen na celostátní úrovni a že se k němu nemůže vyjádřit. Jiný mluvčí řekl, že se sebevražda vyšetřuje.

Podle jihoafrického listu Son byl Cloete zadržen v roce 2014 a policie zjistila, že měl kontakty s Krejčířem i zavražděným vůdcem podsvětí Cyrilem Beekaou. Policie po Cloetem pátrala v souvislosti s několika trestnými činy, mezi nimiž byl i pokus o vraždu a obchodování s drogami.

Beeka byl zastřelen v roce 2011. Je považován za někdejšího Krejčířova obchodního partnera a spekulovalo se Krejčířově podílu na Beekaově vraždě.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007. Byl tam odsouzen k 35 letům za únos a mučení bratra drogového dealera. Je ale obviněn i v dalších případech. V Česku byl Krejčíř odsouzen k 15 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další trestné činy.

Témata:  Radovan Krejčíř Jihoafrická republika sebevražda

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy