Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie po brexitu zákony EU nezruší

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Veškerá legislativa pramenící z členství v Evropské unii zůstane i po brexitu součástí právního řádu Spojeného království. Nepotřebné zákony se budou rušit postupně.

Podle britské televizní stanice ITV to hodlá v neděli u příležitosti zahájení konference své Konzervativní strany v Birminghamu oznámit britská premiérka Theresa Mayová.

Směrnice a nařízení, které vláda po odchodu Británie z evropského bloku uzná za nepotřebné, bude rušit postupně. Okamžikem odchodu Británie z EU tak podle ITV nepřestanou v Británii automaticky platit všechna pravidla EU a jednotného trhu.

Důvodem rozhodnutí rušit nepotřebnou evropskou legislativu postupně je podle ITV snaha uklidnit investory, kteří si budou moci být nadále jistí, co je a co není zákonné ve vztahu k jejich produktům či zaměstnancům.

Mayová dosud neuvedla, kdy chce spustit článek 50 lisabonské smlouvy, který formálně zahájí přinejmenším dvouleté "výstupní" rozhovory. Letos to navzdory přání mnoha evropských lídrů ale patrně nebude.

Témata:  Brexit EU

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy