Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Modelka bojuje proti dírám na silnici. Odstartovala neobvyklou kampaň. A zabralo to

Silnice
Silnice
Foto: Pixabay

Bangkok - Thajská modelka vystupující pod jménem Palm se rozhodla, že bude bojovat proti dírám na silnicích. K protestu si zvolila velmi neobvyklý způsob, napsal server BBC News.

Už měla dost toho, v jakém stavu se nachází silnice, po níž jezdí ke svým příbuzným do provincie Ták. A proto si nasadila koupací čapku a v jedné z děr, které řidičům způsobují neustálé problémy a jsou příčinou dopravních nehod, se protestně vykoupala.

Fotografie jejího kousku se okamžitě rozletěly po sociálních sítích a staly se velkým hitem nejen v Thajsku, ale například také v Číně. A pochopitelně inspirovaly další obyvatele, aby se stejným způsobem pokusili přitáhnout pozornost ke stavu místních silnic.

V louži se tak už vykoupala žena ve žlutých šatech na severovýchodě Thajska, či skupina babiček, které se v jedné obzvlášť velké díře na silnici v severovýchodním Thajsku vykoupaly hromadně. Podle jejich tvrzení místní vláda na tuto silnici ani nesáhla posledních 30 let. Nyní si ale úřady pospíšily se slibem, že silnici nechají opravit - hned, jak skončí období dešťů.

Někteří ovšem nejsou ochotní čekat, až se k akci rozhoupou zkostnatělé úřady, a raději se sami pouštějí do díla. Na sociálních sítích si vysloužil značné uznání německý inženýr v důchodu, když jeho thajská manželka zveřejnila fotografie, jak sám opravuje díry v silnici.

"Jsou nebezpečné, občas do nich spadnou motocyklisti, a lidé z okolních domů jim hned běží na pomoc," vysvětlila žena, proč se její manžel Peter (76) stal silničářem-amatérem.

Na severozápadě Anglie sáhl jiný pouliční umělec po odlišném - a o něco kontroverznějším - způsobu, jak upozornit na stav silnic. Kolem každé díry v cestě se rozhodl namalovat graffiti v podobě penisů (zde). Tento přístup ale městská rada v Bury, kde se jeho malůvky objevily, nepřijala s příliš velkým nadšením. Podle jejího prohlášení jsou kresby "obscénní, pitomé a urážlivé".

Patrně by se jí víc líbil přístup "gerilového zahradníka" Stevena Wheena, který už šest let instaluje v dírách na londýnských silnicích malé umělé zahrádky.

Témata:  silnice Thajsko zajímavosti

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy