Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přistěhovalec ubodal svou ženu a nechal ji ležet v kaluži krve. Šlo o spory kvůli náboženství

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Sydney – Australské úřady zadrželi přistěhovalce z Íránu, který údajně ubodal svou manželku k smrti. Důvodem vraždy byl zřejmě fakt, že žena konvertovala ke křesťanství.

Amir Darbanou (42) byl podle australských médií zatčen za vraždu své manželky poté, co policie v jejich bytě objevila mrtvé tělo ženy. Policie mrtvolu podle serveru The Sydney Morning Herald našla 28. září poté, co dostala upozornění od otce ženy, který stále žije v Íránu.

Pětatřicetiletá kadeřnice Nasrin Abeková emigrovala do Austrálie s manželem před čtyřmi lety, podle policie byla zřejmě obětí domácího násilí. Sousedé také uvedli, že v noc její vraždy slyšeli zvuky boje.

Darbanou údajně po činu zavolal otci své manželky a přiznal se ke zločinu. Tchán si pro média postěžoval, že musel policii v Austrálii volat „několikrát", než ho policisté začali brát vážně. „Poprvé mi nevěnovali pozornost, musel jsem volat znovu,." uvedl.

Až poté se policie na místo vydala a ženu objevila v tratolišti krve. Prvním a jediným podezřelým byl manžel zavražděné. „Jiného podezřelého ani nemáme," uvedl superintendant Michael Fitzgerald.

Darbanou byl poté obvodním soudem obviněn z vraždy, o propuštění na kauci nepožádal. Znovu před soudem by měl stanout 24. listopadu. Podle policie byl motivem činu zřejmě fakt, že žena konvertovala ke křesťanství, navíc se prý její manžel domníval, že je mu nevěrná.

Témata:  vražda Austrálie Írán

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy