Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Příčiny vlakové havárie v New Jersey jsou stále nejasné. Černá skříňka měla poruchu

Vlaková havárie v New Jersey
Vlaková havárie v New Jersey
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Vyšetřovatelé tragické nehody vlaku, který ve čtvrtek minulý týden pobořil nádražní halu ve městě Hoboken u New Yorku, stále neznají příčinu neštěstí. První černá skříňka nefungovala.

Strojvedoucí vlaku řekl, že byl odpočatý a nevzpomíná si na incident. Oznámili to představitelé Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB).

Vlak přijíždějící v ranní špičce na nádraží nezastavil a vjel na perón. Způsobil přitom rozsáhlé škody, včetně pádu části střechy. Při nehodě přišla o život jedna žena a 108 lidí bylo zraněno.

Viceprezidentka NTSB Bella Dinh-Zarrová řekla na tiskové konferenci, že úřad je stále ve fázi shromažďování důkazů. Vyšetřovatelé nyní doufají, že získají údaje z druhé černé skříňky. Zkoumají také dostupná videa. NTSB zopakovala, že nenašla na trati nic, co by mohlo ovlivnit jízdu vlaku. Zjišťování důkazů je podle vyšetřovatelů pomalé, protože místo je kvůli poškození sloupů stanice nestabilní.

Témata:  USA vlaková havárie

Aktuálně se děje

17. května 2024 20:49

Slovensko dementuje nepravdivé informace: Atentátník nebyl liberál ani extremista

Slovenskem otřásl atentát na premiéra Roberta Fica. Střelcem, který po výjezdním jednání vlády pětkrát vystřelil na premiéra, byl Juraj Cintula. Internetem okamžitě začaly kolovat informace o "SBSkáři z Levic". Některé se však ukázaly jako nepravdivé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy