Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

New York zakázal přijímat Trumpovu fondu peníze od dárců

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - Úřady amerického státu New York zakázaly kontroverznímu dobročinnému fondu republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa přijímat peníze od dárců.

Důvodem je fakt, že fond není ve státě registrován, uvedla dnes agentura Reuters. Média Trumpa obviňují, že z peněz fondu financoval splácení vlastních dluhů.

Úřad newyorského generálního prokurátora odeslal v pátek republikánskému miliardáři dopis nařizující okamžité zastavení sběru příspěvků od dárců na území státu. V opačném případě to "bude považováno za pokračování podvodů na obyvatelích státu New York", uvádí se v dopise.

Pro Trumpa, který od první prezidentské debaty s demokratickou sokyní Hillary Clintonovou čelí problémům kvůli urážkám na adresu bývalé vítězky soutěže Miss Universe či neochotě zveřejnit daňové přiznání, jde o další patálii potenciálně ohrožující jeho pozici v boji o Bílý dům.

Jeho fond se dostal do středu zájmu americké veřejnosti poté, co list The Washington Post před dvěma týdny informoval o tom, že údajně používá dary z fondu pro vlastní potřeby.

Témata:  Donald Trump New York

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy