Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na syrsko-turecké hranici došlo k pumovému útoku. Islámský stát zabyl 25 lidí a desítky zranil

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Bejrút - Při dnešním pumovém útoku na syrsko-turecké hranici zemřelo nejméně 25 lidí, desítky osob utrpěly zranění. K atentátu se přihlásil Islámský stát.

Terčem útoku v syrské příhraniční vesnici Atma západně od Halabu se stali bojovníci z povstalecké skupiny Fajlak aš-Šám. Ta po boku dalších bojůvek s tureckou pomocí zabírá postupně území od hranice směrem na jih, které bylo dosud v držení islamistů.

Hraniční přechod u Atmy slouží k doplňování bojových záloh a zásobování jednotek v terénu. Vrací se tudy i zranění z bojů.

Syrský konflikt, který trvá od jara 2011, má na kontě více než 200.000 mrtvých a miliony uprchlíků. Nepřehledné situace v zemi využili ozbrojenciIS a dalších radikálních skupin, obsadili zejména oblasti na severu Sýrie.

Témata:  Islámský stát teroristické útoky v Sýrii Sýrie

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy