Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Druhá prezidentská debata se blíží: Clintonová trénuje na souboj s Trumpem

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Demokratka Hillary Clintonová a republikán Donald Trump se chystají na další televizní debatu. Nedělní diskuze v St. Louis bude jejich druhým ze tří přímých soubojů před volbami, které proběhnou 8. listopadu.

Clintonová se připravuje ve svém washingtonském domě. Ve středu se k ní připojili šéf její volební kampaně John Podesta a poradci, kteří se specializují na strategii předvolebních televizních diskusí.

Bývalá první dáma se drží osvědčené tradice a pořádá vyčerpávající, mnohahodinové nácviky diskusních soubojů, v nichž roli oponenta Trumpa hraje některý z jejích poradců.

Trump žádná podobná cvičení nepořádá, podle zdrojů z jeho volebního štábu se připravuje na debatu "průběžně". Stratégové Republikánské strany soudí, že velkým ponaučením by pro jejich kandidáta mohl být sebevědomý výkon Mika Pence, republikánského kandidáta na post viceprezidenta. "Pokud je ovšem Trump schopen a ochoten se poučit," dodává agentura AP.

Nedělní debata se uskuteční v tělocvičně Washingtonovy univerzity v St. Louis a bude veřejná, otázky budou moci klást i lidé přítomní v sále. Podle Podesty je Clintonová na podobné formáty diskusí zvyklá, Trump ovšem nikoli.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy