Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Abbás podstoupil vyšetření srdce. Díky bohu je vše v pořádku, oznámil

Palestina
Palestina
Foto: Pixabay

Ramalláh - Předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás dnes opustil nemocnici v Ramalláhu. Podstoupil tam vyšetření srdce.

Lékaři oznámili, že je palestinský vůdce v pořádku. Ředitel nemocnice řekl, že byla provedena katetrizace a že výsledky jsou normální. Do nemocnice byl Abbás převezen ráno a když odpoledne vycházel řekl novinářům: „Díky bohu je vše v pořádku, měl jsem operaci. Bylo to snadné a teď jedu domů."

Šéf nemocnice Saíd Saráhna řekl, že „prezident byl hospitalizován a byl proveden rutinní test s pomocí katetrizace". „Výsledky vypadají normálně," sdělil před novináři.

Abbásovi je 81 let a podle médií má delší dobu problémy se srdcem, což ale nikdy palestinské úřady nepotvrdily. Abbás se objevil na veřejnosti v pátek při pohřbu bývalého izraelského prezidenta Šimona Perese.

Témata:  Mahmúd Abbás Palestina

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy