Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zuří: Migranti se nám vysmívají, opovrhují námi

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Německo - Šéf německých policejních odborů (DPolG) Rainer Wendt tvrdí, že „zločinní přistěhovalci ze severní Afriky“ se doslova vysmívají německému systému spravedlnosti, protože mají dovoleno volně odejít i poté, co spáchají trestný čin. Uvedl to pro německá média.

Odborář Wendt vyjádřil velké znepokojení nad rostoucím počtem migrantů-zločinců, zvláště těch, kteří mají severoafrický původ. Tvrdí, že pokud nedojde ke změně v justici, nebude možné kriminalitu přistěhovalců žádným způsobem řešit a zastavit, píše list Kronen Zeitung.

„Opovrhují naší zemí a vysmívají se naší spravedlnosti," tvrdí Wendt a s tím, že policie nemůže řešit trestné činy migrantů, pokud nebude soudní systém ochoten jednat důrazněji a deportovat recidivisty.

Policie podle Wendta „dělá vše, co je schopna udělat," pokud jde o řešení trestné činnosti migrantů. Tvrdí, že policisté v Německu jsou v neustálém ohrožení, protože je známo, že mnoho migrantů se vůči oficiálním autoritám chová násilně a dokonce přímo útočí na policii, která se je snaží zatknout.

„Pokud neuvalíme žádnou vyšetřovací vazbu, pokud není uložen žádný trest odnětí svobody, a nejsou prováděny deportace poté, co je policie opakovaně zatkne, pachatelé opět uniknout," řekl s tím, že migranti skončí opět svobodní na ulici.

Citoval také dokument „Zpráva Casablanca", který zdokumentoval některé z celkem 2244 zločinů, kde byli pachateli přistěhovalci se severoafrickým původem z města Düsseldorf. Podle šéfa policejních odborů jsou čísla v jiných velkých německých městech podobná. Varoval, že migrační krize jen věc zhoršila a že zvýšila počet již existujících zločineckých skupin tvořených migranty.

Podobné prohlášení Wendt učinil už loni v době vrcholící migrující krize. „Oni nerespektují naše zákony," řekl a tázal se, proč „věci vždy musí nejprve skončit v plamenech", než politici „zareagují".

Ministr pro místní rozvoj Gerd Müller z Křesťanskodemokratické unie (CDU) také varoval, že vláda kancléřky Angely Merkelové očekává masivní nárůst migrantů z Afriky. „Migrační tlak se v příštích letech výrazně zvýší, pokud se nám nepodaří vytvořit ekonomické příležitosti v afrických zemích," řekl a dodal, „co se stane, že má přímý dopad na Evropu".

Jeho slova odpovídají zprávě agentury Frontex, která počátkem tohoto roku oznámila, že v migrační vlně v budoucnu budou do Evropy přicházet zejména mladí muži z Afriky, kteří budou hledat lepší ekonomické příležitosti, než legitimní uprchlíci prchající před konflikty nebo pronásledováním.

Témata:  uprchlíci Německo policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy