Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se ocitl pod palbou kritiky kvůli obscénním výrokům o ženách

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump se stal terčem kritiky poté, co list The Washington Post zveřejnil videozáznam z roku 2005 zachycující jeho obscénní výroky o ženách.

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová tak podle agentury Reuters získala krátce před druhou debatou s Trumpem silnou munici pro předvolební boj.

Trump na videozáznamu popisuje, jak se pokoušel mít sex s vdanou ženou. Vychloubá se také, že ho ženy nechávají, aby je líbal a osahával, protože je slavný. "Když jste hvězda, nechají vás to dělat. Můžete dělat, co chcete," řekl a chvíli nato použil i vulgárnější výrazy.

Clintonová záznam označila za "odporný". "Nemůžeme dovolit, aby se takovýto muž stal prezidentem," uvedla na svém twitterovém účtu.

Trump se posléze za uvedené výroky omluvil, "pokud někoho urazily", a označil je za "žertování". Zveřejnění zmíněného záznamu podle něj "není nic jiného než jen odpoutávání pozornosti".

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy