Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tureckem otřásl výbuch, u Ankary odpálili muž a žena

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Ankara - Dva teroristé se dnes odpálili v autě nedaleko Ankary poté, co je policisté vyzvali, aby se vzdali. Podle agentury Anadolu nebyl při incidentu nikdo další zraněn.

Policie ale pátrá po třetím podezřelém z této skupiny, která údajně plánovala atentát v Ankaře. Úřady se domnívají, že útočníci patřili k separatistické Straně kurdských pracujících (PKK).

"Plánování útoku ukazuje na PKK," řekl guvernér Ankary Ercan Topaca. Dodal, že policie dnešní operaci spustila na základě informace od úřadů z jihovýchodní provincie Diyarbakir. Vyjela proto za podezřelými k zásahu na farmu asi sedm kilometrů od Ankary. Poté pronásledovala domnělé teroristy, kteří se posléze v autě odpálili.

Jednoho z atentátníků policie identifikovala jako Haruna Arslana z východoturecké provincie Bingol, druhou v autě byla zatím neznámá žena.

PKK vede ozbrojený boj za autonomní Kurdistán od roku 1984 a dosud si její střety s tureckými bezpečnostními složkami vyžádaly na 40.000 obětí. Po dvouletém příměří boje znovu propukly loni v létě, když se Ankara zapojila do konfliktu v Sýrii a v Iráku, kde útočí i na tábory PKK.

Témata:  terorismus Turecko

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy