Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kalifornii někdo zastřelil nejméně dva policisty

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Palm Springs (USA) - Za dosud nejasných okolností byli v sobotu v kalifornském městě Palm Springs zastřeleni dva policisté a jeden další utrpěl zranění. S odvoláním na tamní policii to dnes uvedly zahraniční agentury. Po pachateli či pachatelích se pátrá.

Policisté se stali terčem střelby, když odpoledne (večer SELČ) přijeli k jednomu domu, kde bylo hlášeno domácí násilí. Na místo poté dorazily desítky příslušníků bezpečnostních sil. Policie podle agentury AP vyzvala místní obyvatele, aby se do odvolání zamkli doma a nevycházeli.Jedná se o druhý podobný incident v Kalifornii v posledním období. Ve městě Lancaster u Los Angeles před třemi dny zabil lupič policejního důstojníka, který ho na základě něčího telefonického upozornění přijel zatknout. Podle vyšetřovatelů se jednalo o recidivistu, který policejního důstojníka nejprve postřelil a poté z bezprostřední blízkosti čtyřmi ranami zabil. Pachatel byl již dopaden.

Témata:  střelba v USA policie USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy