Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při nehodě vlaku v USA se zranilo 33 lidí

Nehody vlaků
Nehody vlaků
Foto: Pixabay

New York - 33 zraněných si ve Spojených státech vyžádala nehoda vlaku, který z dosud nejasných důvodů vykolejil v sobotu večer (dnes brzy ráno SELČ) na Long Islandu ve státě New York.

Podle informací amerických televizí se osobní vlak srazil s technickou soupravou provádějící na trati práce. Zranění jedné z osob je těžké, nikdo však není v ohrožení života. Původní informace hovořily až o stovce zraněných.

Tři z devíti vagonů soupravy vykolejily u obce New Hyde Park, která leží asi 31 kilometrů od Manhattanu. Ve vlaku bylo podle televize NBC kolem šesti stovek lidí, zranilo se 26 cestujících a sedm členů posádky. Mezi nejtěžší zranění patří zlomeniny.

V oblasti incidentu byla přerušena veškerá železniční doprava a technické týmy by měly poničenou soupravu odstranit z kolejí během dneška. Vyšetřovatelé zjišťují, co zapříčinilo kolizi a následné vykolejení. Podle svědků jel vlak před nehodou zcela normální rychlostí. Ke srážce došlo v sobotu kolem 21:00 místního času (dnes kolem 3:00 SELČ).

Témata:  USA nehody vlaků

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy