Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie pátrá po atentátníkovi z Chemnitzu

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Chemnitz (Německo) - Německá policie stále pátrá po mladém Syřanovi, který žil ve městě Chemnitz (Saská Kamenice) nedaleko českých hranic a kterého podezírá z plánování bombového útoku.

Muž může mít u sebe zbraň, či výbušninu, uvedla podle DPA policie. Tři muži, kteří byli s podezřelým v kontaktu a které zadržela policie v sobotu, dnes stanou před soudcem.

"Zatím nemáme žádné nové informace k případu," uvedl dnes ráno mluvčí policie v Drážďanech. Podle něj dostala policie přes 80 tipů, žádný z nich ale nevedl k zadržení pachatele. Mluvčí dodal, že mnoho policistů je stále rozmístěno ve čtvrti v Chemnitzu, kde se v sobotu uskutečnila rozsáhlá policejní operace. Při ní policisté vnikli do domu na sídlišti, kde v jednom bytě našli několik stovek gramů výbušniny, mnohem silnější než trinitrotoluen (TNT).

Policie od soboty pátrá po dvaadvacetiletém Syřanovi Džábiru Bakrovi, který podle informací německé civilní kontrarozvědky měl plánovat bombový útok. Co bylo jeho cílem, ale není známo. Podle některých informací z tisku mohlo být terčem německé letiště v Berlíně. V sobotu byla zvýšena bezpečnostní opatření na obou tamních letištích Schönefeld i Tegel, kde také probíhají od soboty kontroly aut a autobusů kvůli pátrání po Syřanovi z Chemnitzu.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy