Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Berlínský mrakodrap Europa-Center se ocitl v plamenech

Požár zachvátil berlínský mrakodrap Europa-Center
Požár zachvátil berlínský mrakodrap Europa-Center
Foto: YouTube

Berlín - Na střeše berlínského mrakodrapu Europa-Center, který má 21 pater, dnes vypukl požár. Podle listu Berliner Morgenpost (BM) oheň zřejmě zapříčinila vadná trafostanice.

Hasiči dnes asi po hodině zlikvidovali požár na střeše berlínského mrakodrapu Europa-Center. Na místě nebyl nikdo zraněn a večer má být v budově obnoven normální provoz, napsala tisková agentura DPA.

Na místě zasahovalo kolem 60 hasičů. Příčina požáru zatím není jasná. Podle listu Berliner Morgenpost ale oheň zřejmě způsobila technická závada trafostanice.

V mrakodrapu, z jehož střechy se valil hustý černý dým, je mimo jiné nákupní centrum. Policie nařídila evakuaci celé budovy.

Komplex budov Europa-Center vznikl ve čtvrti Charlottenburg v první polovině 60. let a brzy se spolu s nedaleko stojící věží vybombardovaného Pamětního kostela císaře Viléma stal symbolem Západního Berlína.

Témata:  Německo požáry

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy