Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Havárie malého letadla v USA byla zřejmě záměrná, tvrdí úřady

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

New York – Agentura AP dnes informovala, že úterní havárie malého vrtulového letadla v americkém státě Connecticut, při které zahynul jeden člověk, byla zřejmě záměrným činem.

Dvoumotorový Piper PA-34 Seneca havaroval v East Hartfordu v úterý večer místního času (v noci na dnešek SELČ). Na palubě byli podle AP letecký instruktor a jeho žák.

Stroj podle svědků při havárii vrazil do vedení elektrické energie a po dopadu na zem začal hořet. Pilot vyvázl s vážnými popáleninami. Drobná zranění utrpěli ještě dva lidé, kteří byli v době nehody v dodávce.

O tom, že někdo mohl havárii způsobit úmyslně, informovaly tamní úřady s s odvoláním na výpověď přeživšího pilota. Stroj se zřítil ve městě East Hartford u areálu výrobce proudových motorů Pratt & Whitney. Případem se zabývá mimo jiné i Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

Starostka města Marcia Leclercová bez dalších podrobností uvedla, že pád letounu byl podle výpovědi pilota úmyslný. Upozornila rovněž, že její informace, kterou získala od vyšetřovatelů, je neověřená. Stejnou informaci z policejního zdroje obdržela i televize CBS News.

Témata:  USA letecké nehody

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy