Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli hurikánu Mathew soud prodloužil lhůtu pro registraci k volbám

Vlajka Spojených států Amerických
Vlajka Spojených států Amerických
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Tallahassee – Federální soud dnes rozhodl o prodloužení termínu registrace voličů ve státě Florida. Důvodem je řádění hurikánu Matthew.

Podle agentury AP se mohou zájemci o možnost hlasovat v listopadových prezidentských volbách ve Spojených státech v americkém státě Florida mohou registrovat do 18. října, což je o týden déle, než činila původní lhůta.

Původním konečným termínem bylo úterý 11. října, soud ale nejprve lhůtu o jeden den prodloužil s tím, že o dalším odkladu uzávěrky registrací rozhodne dnes.

Na soud se s žádostí o prodloužení registrační lhůty obrátila floridská pobočka Demokratické strany. Republikánský guvernér už dříve podobnou možnost odmítl. Tvrdil, že lidé měli času dost.

Demokraté v žádosti u soudu tvrdili, že mnozí občané Floridy si kvůli evakuačním nařízením nemohli minulý týden předvolební registrace zařídit. Soud konstatoval, že odložení konečného termínu je záležitostí politiky a že základem demokracie je to, aby občané mohli volit.

Témata:  USA volby v USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy