Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté mají problémy kvůli Trumpovi. Ve službě si nasadili čepice s jeho heslem

1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

San Antonio – Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump pořádně zavařil několika svým příznivcům. Na svém Twitteru zveřejnil video, na kterém si policisté v San Antoniu si na hlavu nasadili čepice se sloganem kampaně Donalda Trumpa Let's Make America Great Again (Vraťme Americe její velikost).

Za podporu republikánského prezidentského kandidáta během služby teď policistům hrozí trest. V klipu se Trump několikrát vyfotil se čtrnácti policisty v červených baseballových čepicích. Video končí titulkem, že s pomocí Trumpa se Amerika opět stane bezpečnou a skvělou zemí.

Thank you Texas! If you haven't registered to VOTE- today is your last day. Go to: https://t.co/HfihPEA3Sp & get out on 11/8/16 to #MAGA! pic.twitter.com/KlRx4GoO64

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11. října 2016

 

Video však vyvolalo vlnu kritiky. Starostka San Antonia Ivy Taylorová na facebooku uvedla, že ji počínání policistů velmi zklamalo. Policejní ředitel William McManus řekl, že video ukazuje na špatný úsudek policistů.

„Měli by vědět, že nemají podporovat kandidáta, když jsou ve službě a mají na sobě uniformu, a to bez ohledu na politickou kampaň nebo kandidáta," dodal.

Policejní odbory se naopak policistů zastaly. Jejich ředitel Michael Helle uvedl, že policisté pravděpodobně nepřemýšleli nad politickým dopadem svých činů. Věří, že jim hrozí jen mírný trest v podobě písemného napomenutí.

Témata:  Donald Trump USA policie USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy