Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin varuje před teroristy: Používají civilisty jako lidské štíty

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Rusko podle prezidenta Vladimira Putina bojuje v Sýrii kromě Islámského státu i s ozbrojenci napojeným na organizaci al-Kajdá. Ti podle Ruska v obleženém městě Aleppo používají civilisty jako lidské štíty.

Putin pro francouzskou televizi TF1 poznamenal, že Moskva je připravena spolupracovat s budoucím americkým prezidentem. "Je jednodušší spolupracovat s někým, kdo chce spolupracovat s námi," dodal.

"Pokud Trump řekne: Chci spolupracovat s Ruskem, můžeme to jen přivítat," doplnil dále Putin, který je znám tím, že právě k miliardáři Donaldu Trumpovi má mnohem větší sympatie, než k jeho rivalce Hillary Clintonové.

Putin se také vyjádřil k Aleppu, kde ruská vojenská letadla podporují syrskou vládní armádu. "Nemůžeme dovolit teroristům, aby používali lidi jako štíty a vydírali celý svět," vysvětlil.

Zkritizoval také Spojené státy za to, že selhaly v boji ze syrskou odnoží Al-Káidy, která se v létě přejmenovala na Džabhat Fath aš-Sam.

Témata:  Vladimír Putin Rusko Sýrie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy