Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké aerolinky čelí obvinění z diskriminace. Letuška prý zpochybnila vzdělání černošské lékařky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

New York – Americké aerolinky Delta Air Lines čelí obvinění kvůli diskriminaci. Černošská lékařka Tamika Crossová se zlobí na letušku, která údajně zpochybnila její vzdělání.

Během letu z Detroitu do Houstonu zkolaboval jeden z cestujících a když mu Crossová chtěla pomoci, letuška jí nevěřila, že je lékařka a pacienta následně svěřila do péče bělošského lékaře.

Crossová se prý letušce opakovaně pokoušela vysvětlit, že je lékařka. „Ona mě opakovaně odmítala povýšeneckými poznámkami," uvedla žena, která je vystudovaná porodní lékařka a gynekoložka.

„Jste opravdová lékařka?" zeptala se letuška. Když Crossová odpověděla, že ano, tak letuška chtěla vidět nějakou průkazku. Také se ptala na specializaci, kde pracuje a co dělala v Detroitu.

Nakonec dala letuška přednost bělochovi, který také prohlásil, že je lékařem. Později se Crossové omluvila a nabídla jí jako kompenzaci věrnostní body, které by mohla vyměnit například za letenku. To ale lékařka odmítla.

Delta slíbila případ vyšetřit a uvedla, že jakoukoli diskriminaci nebude tolerovat, napsal dnes zpravodajský server BBC.

Témata:  USA Delta Airlines lékaři

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy