Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník z Bostonu, který postřelil policisty, pracoval jako lovec odměn a strážný ve vězení

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Boston – Muž, který v americkém Bostonu postřelil dva policisty, byl místní soudní doručovatel. Strážníci utrpěli vážná zranění. K incidentu došlo ve středu.

Nové informace dnes přinesla televize Fox News. Oba vážně zranění policisté jsou stále v kritickém stavu. Střelec se v minulosti živil mimo jiné jako lovec odměn, kdy pátral po hledaných osobách, nebo jako ostraha ve věznici. Byl také rezervistou vojenské policie.

Celý incident přitom začal velmi banálně - jako spor o termostat. Střelec se kvůli teplotě v bytě pohádal se spolubydlícím. Ten pak zavolal na policii, že je ohrožován nožem.

Když na místo přijela hlídka, začal útočník po policistech střílet z brokovnice, přivolaná posila ho následně zastřelila.

Po přestřelce museli lékaři ošetřit celkem jedenáct policistů. Vedle dvou vážně postřelených policistů to byli ještě kolegové, kteří utrpěli menší zranění nebo ze zásahu vyšli s psychickým šokem.

Témata:  USA střelba policie USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy