Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afghánci měli v bazénu zneužít chlapce, soud ale údajné oběti neuvěřil

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Delbrück (Německo) – Dva afghánští migranti, kteří měli údajně znásilnit v jednom z německých bazénu čtrnáctiletého chlapce, byli osvobozeni. Soudce poukazoval na to, že údajná oběť je nespolehlivá a že se v jeho výpovědi objevují nesrovnalosti. Zprávu přinesl deník Bild.

Obvinění, dvacetiletý Mozamel M (20) a Rajab H (25), měli podle obžaloby nutit chlapce, aby na nich prováděl „sexuální akty" přimo v areálu jednoho z veřejných bazénu ve městě Delbrück. Podle původních zpráv měli migtanti obtěžovat dva chlapce, mladšímu se prý podařilo utéct, staršího ale ve sprchách dostihli.

„Zamkli mě a zneužili mě," tvrdil chlapec. Migranti však během procesu vypověděli, že to bylo jinak a že za nimi přišel chlapec, který jim sám nabídl sexuální služby. Když došlo na výslech, měl chlapec problém s některými detaily a navíc podle listu neodpovídala jeho verze časové ose údajného incidentu.

Právě kvůli těmto pochybnostem označil chlapce za nespolehlivého svědka, a to přesto, že jeho slova potvrdil i mladší jedenáctiletý chlapec, kterému se údajně ze spárů migrantů podařilo utéct. Oba Afghánci byli zproštěni obvinění a bylo jim umožněno, aby se vrátili do azylového domu, kde před procesem žili.

Vzhledem k tomu, že oba strávili ve vazbě celkem 193 dnů, plánují, že od státu za toto věznění budou požadovat kompenzaci ve výši 20 eur za každý den uvěznění. Obhájci Franz Zacharias a Jann Henrik Popkes uvedli, že jsou za verdikt o zproštění viny rádi.

Sexuální útoky v bazénech představovaly v minulém roce významný problém, přistěhovalci v různých částech Evropy obtěžovali ženy a děti. Jak poukazuje server Breitbart, v Německu a v sousedním Rakousku se mnoho z těchto případů dosud nedostalo k soudu.

Témata:  uprchlíci Německo soudy

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy