Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová sbírá body díky Trumpově aféře, sama se drží v ústraní

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Zatímco republikán Donald Trump se momentálně potýká s aférou ohledně údajného sexuálního obtěžování, demokratka Hillary Clintonová se drží v ústraní. Tato taktika jí podle komentátorů získává politické body.

Tři týdny před prezidentskými volbami Clintonová "vypustila" volební kampaň a o tomto víkendu nezorganizovala žádný mítink. Žádnou předvolební akci nemá zatím v plánu ani v příštích třech dnech. Body pro Clintonovou získává svými obhroublými výroky Trump.

"Clintonová neudělá nic, co by mohlo rozkolísat volební souboj, který se převažuje v její prospěch. Nevidí důvod pro nabitý program. Její volný harmonogram ukazuje na nově nalezené sebevědomí. Nechce se dopustit nevynucených chyb," napsal list The New York Times.

"Z úst Clintonové o víkendu nezaznělo ani slovo," upozornila dnes agentura AFP. Podle amerických médií může být důvodem i pečlivá příprava na středeční závěrečnou televizní debatu v Las Vegas.

Podle průzkumu listu The Washington Post a televize ABC vede Clintonová nad Trumpem o čtyři procenta. Průzkum serveru RealClearPolitics přisuzuje demokratické kandidátce náskok 5,5 procenta. Výsledky jiné ankety, zveřejněné dnes listem The Wall Street Journal a televizí NBC, dávají Clintonové dokonce desetiprocentní náskok.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy