Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA a Británie zvažují sankce proti Rusku a Sýrii kvůli bombardování Halabu

Chlepšc přežil jeden z útoků v Aleppo. Co asi říkají rodiče svým dětem o občanské válce v Sýrii?
Chlepšc přežil jeden z útoků v Aleppo. Co asi říkají rodiče svým dětem o občanské válce v Sýrii?
Foto: YouTube

Londýn - V Londýně se dnes konala ministerská konference o Sýrii. Šéf britské diplomacie Boris Johnson následně uvedl, že Spojené státy a Británie zvažují sankce proti Rusku a režimu Bašára Asada za bombardování Halabu.

"Je klíčové, abychom pokračovali v tlaku. Navrhujeme spoustu opatření včetně nových sankcí proti Sýrii a jejím sponzorům, opatření, která přivedou odpovědné osoby před mezinárodní trestní tribunál za válečné zločiny," řekl britský ministr.

Záměr potrestat Damašek sankcemi potvrdil i ministr zahraničí USA John Kerry, který ovšem Rusko v této souvislosti nejmenoval. "Zvažujeme další sankce a chceme, aby bylo jasné, že prezident Barack Obama v tomto okamžiku nevylučuje žádné možnosti," řekl Kerry.

Londýnské konference se zúčastnili také ministři zahraničí či vysocí diplomaté z Francie, Saúdské Arábie, Jordánska, Německa, Itálie, Spojených arabských emirátů a Turecka. Jednání navazovalo na sobotní konferenci v Lausanne, která ovšem podle diplomatických zdrojů nepřinesla výraznější pokrok.

Témata:  Sýrie protiruské sankce

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy