Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Demonstrace v centru Paříže: Stovky policistů protestovaly kvůli zhoršujícím se pracovním podmínkám

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Na třídě Champs-Élysées v centru Paříže dnes demonstrovalo zhruba 500 policistů. Podle nich se jim zhoršují pracovní podmínky, vyjadřovali podporu zraněnému příslušníkovi sboru.

Stovky policistů v uniformě i v civilu se nejprve sešly v pondělí večer u nemocnice Saint-Louis v 10. obvodu metropole, kde leží jeden jejich vážně zraněný kolega, policista Vincent (28). Ten se s dalšími třemi kolegy stal 8. října ve městě Viry-Châtillon u Paříže terčem útoku desítky maskovaných osob, které rozbily okna dvou policejních aut, do nichž vhodily zápalné lahve.

"Už nás nebaví stále poslouchat, že někteří kolegové byli napadeni. Máme pocit, že vláda jen vyjadřuje dojetí, empatii, ale konkrétně na to nereaguje," řekl stanici BFMTV jeden z policejních důstojníků, který si přál zůstat v anonymitě.

Za zvuku sirén a zapnutých světelných houkaček se pak členové policejních sekcí z celého regionu Île-de-France přesunuli na slavný bulvár v centru metropole. Stěžovali si na přepracovanost a všudypřítomné ohrožení. Jejich pracovní podmínky jsou podle nich už nepřijatelné, proto požádali o posílení a lepší vybavení policejního sboru.

Pracovní vytíženost policistů se zvýšila především v důsledku série atentátů, při kterých džihádisté v Paříži a na dalších místech Francie povraždili stovky lidí.

Témata:  policie Francie Paříž demonstrace ve Francii

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy