Šílený migrant řádil v ulicích (4:13) | video: YouTube

Více než čtyřminutové video, které se objevilo také na sociálních sítích a YouTube, bylo údajně pořízeno na vídeňské ulici Absberggasse ve čtvrti Favoriten.

Zachycuje cizince, který skočí před tramvaj a pomocí dramatického mávání ji zataví. Jak se ale ukazuje, nechce nastoupit, lehne si totiž na koleje a zablokuje tramvaji další cestu. Po chvíli se otočí na břicho a doplazí se až přímo k vozidlu, do kterého začne kopat a mlátit.

Když řidič nezareaguje, muž se zvedne a začne vykřikovat slova o Alláhovi. Pak se rozběhne přímo do křižovatky, kde skočí na kapotu pomalu jedoucího auta. Na ní se chvíli drží, dolů ho sundá až jeden z kolemjdoucích. Mladík se mu ale vysmekne a rozběhne se dál po silnici. U toho se postupně svléká.

Nakonec se vrátí k tramvaji, která stále stojí na místě, vyhoupne se na její střechu a poskakuje kolem trolejového vedení. Když konečně seskočí dolů, vrhne se na něj skupina přihlížejících, která ho zpacifikuje.

Vídeňská čtvrť Favoriten se v poslední době kvůli přistěhovalcům nechvalně proslavila. Na konci září se v ní popraly dvě skupiny migrantů z Čečenska a Turecka. O pár dní později se pak v oblasti odehrál incident, při kterém se mladý Turek pokusil najet do davu licí, zatímco hlasitě vyzýval Alláha.

V loňském roce Rakousko přijalo 90.000 žádostí o azyl, což je více než jedno procento populace této alpské země. Letos země  umožnila požádat o azyl 28.000 migrantů. Horní hranice pro rok 2016, kterou vláda stanovila ještě v lednu pod vedením bývalého kancléře Wernera Faymanna, je 37.500. Aktivace takzvaného nouzového nařízení, po kterém by Rakušané mohli až půl roku žadatele o azyl odmítat už na hranici, tak zřejmě letos nebude nutná. Do roku 2019 nechce Vídeň přijmout více než 127.500 žadatelů o azyl.

– Globe24.cz

100

Migrační dohoda mezi EU a Tureckem je tikající bomba. Brzy můžou…

Čtěte dále