Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po nedělním výbuchu v chemičce BASF se stále pohřešuje člověk

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Ludwigshafen – Podle zpravodajského portálu Deutsche Welle se po pondělním výbuchu v chemičce společnosti BASF v německém Ludwigshafenu se stále pohřešuje jeden člověk. Stav šesti těžce zraněných osob je vážný. Nehoda omezila provoz v továrně, nezpůsobila ale velké znečištění ovzduší.

Příčina tragédie, která si zatím vyžádala dva lidské životy, zůstává neobjasněna. Zástupce chemičky v pondělí sdělil, že nejprve začalo hořet jedno z potrubí a následně došlo k výbuchu. Později společnost uvedla, že vznícení postihlo mimo jiné potrubí s etylénem a propylénem, což jsou základní látky pro chemický průmysl.

„Vycházíme z toho, že se nachází v přístavní nádrži," řekl o pohřešovaném šéf hasičů v Ludwigshafenu s tím, že patrně půjde o námořníka z jednoho z tankerů. Potápěče prý nyní nelze ještě na místo vyslat, jejich nasazení se ale připravuje.

Kvůli explozi zemřeli dva zaměstnanci BASF. Šest osob utrpělo těžká zranění, leží na jednotce intenzivní péče a jejich stav je vážný, řekl dnes na tiskové konferenci zástupce Ludwigshafenu. Několik dalších lidí bylo zraněno lehce.

Témata:  Německo výbuch

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy