Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Manhattanu se objevila figurína nahé Clintonové

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

New York – Velmi neobvyklý pohled dnes čekal na Newyorčany, kteří se pohybovali kolem stanice metra Bowling Green na dolním Manhattanu. Objevila se tam obscénní figurína demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové.

Obyvatele New Yorku dnes šokovala obnažená podobizna Clintonové (foto zde) s kopyty místo nohou chovala na svých obnažených ňadrech hlavu bankéře z Wall Street.

Autorem díla je údajně sedmadvacetiletý Anthony Scioli. Zřejmě jde o reakci na sochy nahého protikandidáta Clintonové Donalda Trumpa, které se v New Yorku a v několika dalších amerických městech objevovaly v srpnu a září. Zobrazovaly Trumpa s vážným výrazem ve tváři a s rukama založenýma na objemném břichu. Ukazovaly i politikovy genitálie.

Lidé si fotili netradiční sochu Clintonové mobilními telefony a diskutovali o prezidentských volbách. Rozdílné názory na budoucího nájemníka Bílého domu vyvolaly nakonec strkanici, jejíž obětí se stala i socha. Dav bránil přítomnému tvůrci figurínu znovu postavit.

Na místo se nakonec dostavila protiteroristická jednotka newyorské policie, která Sciolimu přikázala jeho artefakt odstranit. Podle policistů figurína vyvolala nebezpečné srocení davu. „Clintonová" nakonec byla odvezena pryč.

Témata:  Hillary Clintonová New York

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy