Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drsné přiznání prezidenta: Jako malého mě sexuálně zneužíval kněz

Vlajka Filipín
Vlajka Filipín
Foto: Pixabay

Manila - Prezident Filipín Rodrigo Duterte má za sebou otřesné dětství. V rozhovoru pro Al Jazeeru mluvil o nevinných obětech a přiznal, že ho v dětství sexuálně zneužíval kněz.

Duterte tvrdí, že policie při zabíjení drogových dealerů může beztrestně zabíjet i civilisty. Jednotlivé případy ale prý musí zvlášť vyšetřit. Nevinní lidé ale na FIlipínách umírají, jednoduše proto, že policie používá automatické zbraně při honu na zločince.

Duterte následně přirovnal úmrtí civilistů na Filipínách k útokům ve válce v Afghánistánu, kde lidé umírali během náletů na radikály. "Při bombardování máte v úmyslu zabíjet ozbrojence, zabijete ale i děti," tvrdí. 

Duterte také otevřeně promluvil o svém dětství. V padesátých letech ho prý sexuálně zneužíval kněz. "Vytvarovalo to můj charakter," svěřil se.

Podle svých slov byl mladý a bál se toho, co by se mohlo stát, když to někomu řekne. O zneužívaní ale nepromluvil poprvé, stalo se tak už v loňském roce, kd vyšlo najevo, že nebyl jedinou obětí kněze. 

Témata:  Filipíny Rodrigo Duterte

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy