Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nabízeli mi, abych odešla ze země. Chtěli otřást důvěrou lidí v prezidenta, tvrdí Asadova manželka

Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad.
Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad.
Foto: presidentassad.net

Damašek – Asma Asadová, manželka syrského prezidenta Bašára Asada, odmítla nabídku opustit Sýrii. Prý jde o pokus podrýt důvěru v jejího manžela.

Asadova manželka odmítla nabídku odjet i s dětmi do exilu. Řekla to v rozhovoru, který dnes vysílala televize Rossija 24. Kdo jí tuto nabídku dal ale neřekla.

„Nabídli my odjet, nebo spíše uprchnout ze Sýrie. Není třeba být geniem na to, aby člověk pochopil, oč těm lidem šlo. Neměli na mysli prospěch můj ani mých dětí. Byl to promyšlený pokus otřást důvěrou lidí v jejich prezidenta," řekla jednačtyřicetiletá Asadová, která je matkou tří dětí.

Asadová v rozhovoru řekla, že ve válce jsou v nebezpečí všichni, ale dodala: „Odmítám žít ve strachu." Pomoc přátel, jako je Rusko, je podle ní neocenitelná.

Agentury připomněly, že Asadová se stranila zahraničních sdělovacích prostředků od jara 2011, kdy začaly protivládní protesty. Objevovala se ale na akcích, kde mohla projevit podporu rodinám zabitých nebo zraněných vojáků, chodí pravidelně do nemocnic a na pohřby.

Témata:  Bašár Asad Sýrie

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy